Efteling

Klantnaam: Efteling

Titelopdracht: uitvoering advies Finance & Control

Soort opdracht: Detachering

Over de klant:

De Efteling is voortdurend in ontwikkeling. Het attractiepark investeert ieder jaar weer in nieuwe attracties. Met een verblijf in het Efteling-hotel, Bosrijk of het Loonsche Land biedt de Efteling een totaalervaring. Het aanbod is verder verbreed met musicals in het Efteling-theater en de golfbaan.

Over de aanleiding:

Om de organisatie slagvaardiger te maken, is die opgesplitst in vier businessunits. Er ligt ook een meerjarenvisie waarin gastgerichtheid het hoofddoel is. Hoe kan de interne organisatie, waaronder de afdeling Finance & Control, bijdragen aan het doel dat de Efteling zichzelf gesteld heeft?

Over de vraag:

De Efteling heeft Joris Vugs gevraagd om de afdeling Finance & Controle te reorganiseren. Het doel: de afdeling toegevoegde waarde laten leveren aan de nieuwe organisatiedoelen. Een optimale inrichting dus. Met de juiste functies, de juiste mensen, in de juiste rol.

Over de oplossing:

Na het afronden van het advies kreeg Joris de opdracht om het plan uit te voeren. De meerjarenvisie moet worden omgezet naar meetbare kpi’s om de organisatiedoelen te behalen. Daarvoor gaat de afdeling Finance & Control samenwerken met ICT, onder begeleiding van Joris. In de overgangsperiode zijn er veel wisselingen geweest. Joris heeft veel sollicitatiegesprekken gevoerd. Het resultaat is dat acht ambitieuze mensen die hun bijdrage willen leveren aan het verder professionaliseren van de Efteling, het team van totaal 30 fte gaan versterken.

Overzicht

Aanbevelingen

Joris is een bevlogen persoonlijkheid. Rustig in de communicatie, standvastig als dat noodzakelijk is. Hij weet snel de juiste snaar te raken. Doelen stellen en een organisatie richting geven vanuit een visie is een kernvaardigheid van Joris. Hij is een goede sparring partner en op de hoogte van de nieuwste (technologische) ontwikkelingen en trends. Wil je als organisatie de volgende stap zetten dan ben je bij Joris aan het goede adres.
Bas van Tilborg
Concerncontroller